tisdag 19 oktober 2010

Nice och Aix-en-Provence

3 dagar i Nice och 4 dagar i Aix-en-Provence via Saint-Paul de Vence.

Konstresa i Provence med 3-rätters middagar och mycket vin från trakten. Vin från Provence distriktet Bandol är mycket bra, liksom Châteauneuf-du-Pape som ju är ett av Frankrikes mest kända viner och även om det onekligen ligger i Provence så tillhör det Rhône-dalens vindistrikt. Se mer om bandolviner. Bild från vinodling i Coteaux d'Aix-en-Provence nära La Montagne Sainte-Victoire som Paul Cézanne målade av 87 ggr. Se även en bild på berget nedan:

I Nice sprang jag och min fru Tina längs strandpromenaden tillsammans med många andra, särskilt på lördagsmorgonen var det många löpare ute når jag sprang fram och tillbaks till Villefranche. Bilden på Tina och en del av strandpromenaden i Nice nedan är dock från badturen.

Nice hade även många intressanta museum. Bland dem MAMAC: Musee d'Art Moderne et d'Art Contemporain. med många verk av bla Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Yves Klein och även några av Robert Raushenberg.


En av många "fontäner" vi såg på vår Provenceresa. Detta en skulptur i rörelse från Maeght Foundation Modern Art Museum i Saint Paul de Vence. De flesta fontänerna såg vi dock i Aix-en-Provence som hade ett oräkneligt antal.


Mina senaste löprundor med anknytning till resan ovan med länkar till Garmin Connect och kartor:
Söndagspass efter vinmässa

Lunchrunda på lunchrasten på ÅF i Stenungsund

Löpning i Aix-en-Provence till de la Tour de César. Se tornet jag sprang upp till på Paul Cézannes målning: "Paysage de la campagne d'Aix à la tour de César" som hänger på musee Granet i Aix-en-Provence.


Löpning i Nice - Villefranche - Nice

Löpning längs strandpromenaden i Nice

Inga kommentarer: