söndag 7 augusti 2011

Segelsemester 2011 del 1

Se länkarna nedan till GPS-löpardata från Garmin Connect.

Segelsemestern började med att jag och Simon seglade från Rossö till Dyrön. På Dyrön sprang både den norra och södra terrängslingan samt några varv i samhället. Vi fyndade också böcker på ett loppis/antikvariat.
Dyrön runt via terrängslingor med Simon

Sedan seglade vi vidare till Vrångö där vi också sprang terrängslingorna och åt mat på cafét på andra sidan ön.
Vrångö runt via terrängslingor med Simon

Framme i Varberg var det fullt med aktiviteter. Damfotboll på HTC-mobilen. Sailing for Jesus, Raggarkortege med amerikanare, utomhuskonserter- Simon åkte hem och Tina mönstrade på i regnet. Galleri/konstbesök och inköp av nya seglarställ. 20% rabatt Henri Lloyd. Har fungerat mycket bra.


























Jag och Tina seglade sedan till danska Anholt där det var ovanligt gott om plats i hamnen. Här låg vi inblåsta några dagar. Andra dagen sprang jag tor till fyren i öknen som finns på Anholt. Som tur var var det inte så jättevarmt denna dag.
Anholt fyr tor i öknen.

Fjärde dagen på Anholt sprang jag med en tysk båtgranne, Emanuel, som vi träffade kvällen innan då vi var på konsert med danska gruppen D.A.D. (fd Disneyland After Dark) på pupen/restaurangen Casablanca. Bra konsert, mycket folk. Emanuel hade som tradition att spring runt Anholt på stranden längs vattnet runt hela ön, förutom vid hamnen och vid sälreservatet. Han jobbade för den tyska militären bla med att köpa in segelbåtar från Sverige (framför allt nya Hallberg-Rassy) och sedan att serva dessa båtar som militären använder i sin träning för gruppgemenskap. De seglar 5 personer på varje båt i en vecka och går inte iland under denna tid. Emanuel slog sitt personliga rekord runt Anholt med 5 minuter när han hade mig som hare runt ön.

Anholt runt på stränderna med Emanuel (tysk båtgranne)

Efter vackra Anholt seglade vi till Grenå och sedan till Mårup på Samsö. Fortsättning följer...

Inga kommentarer: